Fagdag for 7.-klasse

Fagdag for 7.-klasse

Fredag 24.januar var 7.klasse på tur til Elche.

Den må tidlig krøkes som god krok skal bli, sier man, og ordtaket viser til at man allerede i ung alder trenger lærdom og erfaring for å modnes som menneske.

Vel, 7.-klassingene våre er fortsatt barneskoleelever, men med språkteft og motivasjon, kommer man langt. Klasserommet er vel og bra, men språktrening i et levende bymiljø gir noe annet, så i dag har vi hatt fagdag i Valencias flotteste by; Elche.

Elche ligger en snau halvtime i bil fra skolen. Innbyggerne, som kalles ilicitanos, er et stolt folk, og det kan vi skjønne, for byen har både palmeskoger og det mystiske spillet som oppføres i basilikaen hvert år. Begge er selvsagt trygt satt på UNESCO sin liste over verdens kulturarv med fremstående universell verdi.

Man må lete lenge på UDIR sine hjemmesider for å finne en læreplan I fremmedspråk for 7.-klasse. Den finnes ikke, men man kan alltids “låne” noen mål fra læreplanen for ungdomsskolen, så i dag valgte vi målene å kommunisere med forståelig uttale, forstå og bruke tall i praktiske situasjoner, gi uttrykk for egne meninger og forstå og bruke et ordforråd som dekker dagligdagse situasjoner.

Skal vi kunne reise på ekskursjoner, er vi helt avhengig av kjørehjelp, og det er selvsagt foreldre. Det fikk vi i dag også, og det er vi svært takknemlige for.

Vegard og Kai

Tilbake til oversikt