Ungdomsskolen

 

Ungdomsskolen er et spennende skoleslag, med alt i fra de som får karakterer for første gang til de som har sommerfugler i magen fordi de nærmer seg eksamen.

Skoleåret 2022/23 har vi 18 elever i 8.klasse, 21 elever i 9. klasse og 16 elever i 10.klasse.

Høsten starter med flere bli-kjent-aktiviteter for at alle skal få en god start.

Vi leker litt, drar på overnattingstur og har fadderordning, slik at ganske raskt føler alle seg som hjemme. I år er det noen begrensninger foreløpig på grunn av ulike smittevernhensyn vi må følge her i Spania.

Etter hvert starter alvoret, med lekser, fag og innleveringer. Vi prøver å få til et godt samarbeid og varierer arbeidsmåtene. Elevene får god trening i fremlegg på forskjellige måter, og lærer mye av dette.

Elevene vil få avtalte tilbud om leksehjelp og studietid før og etter skoletid, med faglærer til stede. Vi bruker både Office 365 og Skooler som verktøy, og der kan elevene levere inn skriftlig arbeid, følge med på egen individuell opplæringsplan (IUP) samt eget fravær og anmerkninger m.m. iPad er et viktig hjelpemiddel på ungdomsskolen.

 

Musikken bolkelegges hos oss, og ungdomsskolen har tradisjonelt hatt ansvaret for underholdning på jule- og sommeravslutninger.

Noen av aktivitetene vi deltar på gjennom året: Stranddag, Kreativ aktivitetsuke, Aktivitetsdag i Pinjeskogen, Tine-stafetten, Juleverksted, Idrettsdag og Realfagsdag. I år er det desverre noen som vi har utsatt inntil videre, men vi håper at vi snart har en mer normalisert hverdag .

Vi har i tillegg overnatting på skolen og klassetur siste skoleuken før sommeren. For å få penger til sistnevnte har vi forskjellige prosjekt på gang, blant annet arrangerer 9. klasse grillfest og 10. klasse lager skoleårbok.

 

Yrkesorientering er også viktig og hvert år pleier vi å lage vår egen yrkesmesse sammen med videregående. Vi dekker mellom 40 og 50 yrker på denne!

Som du sikkert skjønner har vi en ungdomsskole med en aktiv skolehverdag!