Skolehverdagen på DNSR sett fra vgs

Skolehverdagen på DNSR sett fra vgs

Emma og Astrid på Vg1 har stilt opp på et lite intervju for å beskrive sine erfaringer etter flere år på skolen.

1.   Hvilken klasse går dere i, og hvor mange år har du vært elev ved DNSR? 

Vi går første året på videregående. Emma har gått ved DNSR fra 1. klasse, og Astrid har gått halve året fra første klasse til og med sjette klasse. Fra syvende klasse har hun gått hele året ved DNSR.

2.   Hvorfor trives du ved DNSR? 
God oppfølging fra lærere, det er en liten skole, og vi synest at lærerne følger elevene bedre opp her enn det de gjør ved en del skoler i Norge.

3.   Hva er den største forskjellen mellom DNSR og andre skoler du har gått på? 
Det er både plusser og minuser. Mindre miljø, noe som er bra, men en må nullstille seg hvert år, da venner flytter tilbake til Norge, og det kan oppleves trist når venner flytter. På den andre siden får en nye venner hvert år, og man blir kjent med nye folk. Her er det veldig god kontakt mellom elev og lærer, og vi har WhatsApp-gruppe i klassen med læreren. Er det noe vi lurer på i fritiden, kan vi sende læreren ei melding.  
Nettskolen har vært veldig bra, med veldig mye oppfølging. Vi har følt oss veldig «sett». Timene har vært strukturerte på Teams, og vi hadde nesten «hverdagsfølelse» under hjemmeskolen, da oppfølgingen var så bra. 

4.   Hva er det beste med DNSR og Spania? 
Du har bestandig noen å være sammen med, og det er flere fritidsaktiviteter her enn i Norge. Det er et veldig godt miljø på skolen, og lærerne er greie. Det beste med Spania er sol og varme, og så er spanjolene vennlige og hjelpsomme 

5.   Vil du anbefale andre å søke seg til skolen? 

Ja, her er det lett å få venner, greie lærere som ser den enkelte elev. Her kan en være mere ute pga. klimaet, og det er mere å gjøre på fritiden.

Intervjuet av Kirsti Egeland Vorkinnslien

Tilbake til oversikt