VGS + Cruz de la Muela = SANT

VGS + Cruz de la Muela = SANT

DNSR ligger på det flate området Vega Baja, som strekker seg fra sitrusplantasjene sør for Elche, til Murcia fylke i sør.

Selv om jordbruksarealene er temmelig flate, kan man likevel skimte fjelltopper litt inn fra kyststripen. Ett av fjellene ligger rett ved Orihuela by og heter Sierra de Orihuela, og det var dit vgs-elevene dro fredag.

Sierra de Orihuela er som sagt navnet på fjellet rett ved byen Orihuela, og på toppen kan man lett skimte et stort jernkors. Korset heter Cruz de la Muela og ligger på 463 meters høyde. Man kan bestige fjellet fra flere steder, men fjellturene med elever starter alltid i urbanisasjonen Montepinar, som befinner seg på baksiden av både Orihuela by og fjellet. Montepinar ligger på 83 meters høyde, mens selve turen opp til korset er ca. 3.5 kilometer.

Felles opplevelser i nye omgivelser er alltid en god setting for nye vennskap, og dette var også ett av målene for turen. Flere læreplanmål i kroppsøvingsfaget ble selvsagt dekket, og i tillegg var turen utgangspunkt for et spanskprosjekt, der elevene jobber med selvvalgte problemstillinger som skal ende opp i en presentasjon.

Både elever og lærere er ulike, så man kan aldri vite hvordan heldagsutflukter vil ende. Fredag arrangerte vi fjelltur med en litt krevende stigning – i alle fall for noen, sola sto høyt på himmelen og temperaturen lå nært 30 pluss. Vi lærerne er strålende fornøyd med hvordan elevene gjennomførte dagen. Alle kom både opp og ned, og stemningen var svært god. Vi håper og tror at dagen opplevdes som en fin avveksling fra timene i klasserommet.

Skal vi kunne arrangere fagturer utenfor skolen, er vi helt avhengig av kjørehjelp. Foreldre og besteforeldre stilte opp denne gangen også, tusen takk!

Hilsen lærerne

Tilbake til oversikt