Kreativ samarbeidsuke, vgs-style!

Kreativ samarbeidsuke, vgs-style!

Forrige fredag valgte hele videregående og flytte klasserommet utendørs for å kickstarte den kreative samarbeidsuken som skulle gå av stabelen på mandag.

Fokuset under den kommende uken skulle være bærekraftig utvikling, og vi valgte derfor å ta beina fatt. Vi møtte opp på skolen og gikk felles opp til pinjeskogen, en fin gåtur på cirka 30 minutter. Til tross for noen protester mot gåturen ved start og litt regn, kom alle elevene (og lærerne) seg vel frem til pinjeskogen.

Her ble de delt inn i grupper og fikk utdelt diverse oppgaver som omhandlet FN, FNs bærekraftsmål og klimamøtet i Glasgow. Det er fremtiden til elevene det er snakk om, så dette var et tema som engasjerte de aller fleste.

Den siste oppgaven var at de skulle delta i en demonstrasjon mot klimaendringene og se så flotte, kreative og artige plakater elevene lagde på kun 30 minutter! De klarte til og meg å slenge sammen en appell, der de argumenterte for en bedre og mer bærekraftig fremtid.

Vi storkoste oss denne dagen!! Med både grilling, boksen går i pausen og ikke minst relasjonsbygging på tvers av trinn, som lærerne på videregående har stort fokus på dette året.

Etter at kommunen (etter mye om og men) låste opp grillen, fikk både elevene og lærerne i seg en god og næringsrik lunsj. 

Hvem hadde trodd at elever mellom 16-19 år skulle storkose seg med boksen går i pausen?? Samtlige var med, både lærere og elever. Superartig!

Godt eksempel på ei som er relativt ny i Spania (hun til venstre) og ei som har bodd her en stund (hun til høyre).

Turen satte standarden for den kreative samarbeidsuken og vi er superspente på hvordan elevene skal imponere oss denne gangen. Noe vi vet de kommer til å gjøre!

Takk for en nydelig dag!! Hilsen lærerne på vgs <3

Tilbake til oversikt