Reiselivsgruppa på tur!

Reiselivsgruppa på tur!

På ungdomsskolen er reiseliv et av valgfagene, og torsdag denne uken var 23 elever på tur til vakre Guardamar.

Mål for opplæringa er at eleven skal kunne 

  • utforske lokalt eller regionalt reiseliv og gjere greie for tilbod til ulike målgrupper 
  • undersøkje og formidle moglegheiter og særtrekk ved lokal eller regional kultur og natur som kan vere attraktive i eit reiselivsperspektiv 
  • planleggje, marknadsføre og utføre lokale eller regionale reiselivstenester, og formidle eige arbeid med reiselivstenester 
  • vurdere korleis turisme kan påverke natur og miljø og finne døme på slik påverknad  
  • lokalt og globalt   

For å utforske lokalt reiseliv dro vi til Guardamar del Segura. Vi fikk undersøkt særtrekk ved regional kultur og natur, og turen hadde elevene selv planlagt til minste detalj.  

Elevene har laget en brosjyre «Hva kan Quesada og nærmiljøet by på» der er det tips til spisesteder, butikker, aktiviteter og underholdning. Brosjyren ble laget i norsk, engelsk og spansk versjon. (Den kan fremdeles kjøpes på kontoret ved DNSR for 3 euro.) Pengene brukte vi til å utforske lokalt reiseliv, med å reise til Guardamar del Segura.

Først var vi i Reina Sofia parken, der så vi på fuglelivet og spiste pizza, flere av elevene syntes det var rart med pizza med kokte egg på, men hallo, vi er i Spania.

Deretter gikk vi til rådhusplassen, der vi så på rådhuset og kirka.

Så gikk turen til middelalderborgen, Castillo de Guardamar. Den ble bygget av maurere på 1100-tallet, men ble ødelagt av det store jordskjelvet på Costa Blanca i 1829, men er nå restaurert.

Til slutt gikk vi ned til strandpromenaden, der spiste vi is, så på sandskulpturene, før vi til slutt gikk opp til hovedgaten og tilbake til Reina Sofia parken.  

Tilbake til oversikt