Fra en skole til en annen - del 2❤️

Fra en skole til en annen - del 2❤️

I løpet av denne uka har det vært sol fra skyfri himmel hver dag og elevene på DNSR har kommet på skolen hver dag.

På vår skole er alle klasserom og skolemateriell i tipp topp stand og hverdagen er slik den bruker å være. Uværet som rammet regionen vår for noen uker siden er for mange et vagt minne. Vi var heldige, skolen og hjemmene våre ble ikke så veldig rammet. Men, i nabolaget vårt er det ikke slik...

Vi hadde en solidaritetsdag hos oss fredag 20.september, der elever fra flere trinn organiserte matsalg og underholdning, og foresatte møtte opp i hopetall. Vi samlet inn over 2000 euro!  Elevene på vgs dro på mandag 23. september til Colegio Publico Ceip Villar Palasi i Orihulea for å hjelpe til med opprydding, sjauing og vasking.

På fredag 27. september var en delegasjon fra DNSR tilbake på samme skole. Ledet av skolesekretær Lise, sammen med 2 elever fra hvert trinn samt foreldrekontakter, kjørte vi til Villar Palasi i Orihuela, og i bilene hadde vi diverse skolemateriell som var kjøpt inn med pengene fra solidaritetsdagen.

På skoletrappa ble vi møtt av en rekke lærere og annet personell som fortsatt jobber døgnet rundt for å klargjøre skolen. Vi overleverte alle esker med utstyr. Det er vanskelig å beskrive opplevelsen, man må nesten ha vært der for å skjønne hvordan “ståa” er. Men, det var overveldende, og mange klemmer og tårer ble delt. Vi snakker om en skole som har mistet alt!  Det var utrolig flott at elever fra alle trinn på DNSR var med, og mange foreldre – vi trenger å SE dette.

Vi fikk en omvisning på skolen der lærerne fortalte og forklarte hva som har skjedd. Denne dagen var det meste ryddet og vasket, men for 2 uker siden var det kloakkvann 1,5 meter opp langs veggene på alle klasserom i 1. etasje, dette vannet stod i 4 dager. Alt inventar ble ødelagt. Vi kan fortsatt kjenne lukta nå mens det tørker opp.... Elever fra vgs, som hadde vært her tidligere i uka, fikk møte flere av lærerne de hadde jobbet sammen med. Særlig sterkt ble det da vi gikk inn i gymsalen, der vi på mandag hadde vært med og revet opp hele gulvet. Gymsalen stinker, og det vil ta mange uker før elever kan ha KRØ her.

Skolen forteller videre at de er klar til å ta i mot deres 303 elever på mandag 30. september, men at de ikke kan bruke rommene i 1. etasje. På skolen er det noen elever i rullestol, men siden heisen er ødelagt, må lærerne bære disse elevene opp til klasserommene i 2. og 3. etasje.....

Etter omvisningen møtes alle på skoletrappa til fellesbilde. Mye latter og smil, mer klemmer og tårer.  Skolen forteller at de gjerne vil at vi holder kontakt videre, og kanskje klasser kan dra på besøk til hverandre. Kult eller? Vi har fått en vennskapsskole! Vi er utrolig glad for at vi har kunnet være med å bidra litt, men denne skolen er ikke “friskmeldt”. Det trengs fortsatt mye. Elever, foresatte og ansatte ved DNSR ønsker å oppfordre alle om at det er mulig å hjelpe.

Vis MOT til å bry deg – det nytter!

Skrevet av Hanne Line

 

 

Tilbake til oversikt