VG2 på fagtur til Orihuela 

VG2 på fagtur til Orihuela 

Vg2 reiste på fagtur til Orihuela fredag 10. november. Den Norske Skolen i Rojales har mange flotte byer i nærheten, og vil vi gi elevene en annen læringsarena, så er det lett å flytte skolehverdagen ut av klasserommet om vi vil det.

Elevene på videregående har både fellesfag og programfag, akkurat som i Norge, og denne gangen hadde vi på forhånd jobbet med lyrikk i norskfaget og mikset det sammen med kulturmålene i spansk.  

Oriheula er en flott by. Den ligger langs elven Segura i en fruktbar del av provinsen Alicante. Til tross for å ligge i innlandet, er sentrum av byen kun 23 meter over havet. Orihuela er en universitetsby og har, til tross for å være en liten by, hele tre universiteter, noe som gjør den til et viktig kulturelt sentrum for hele det omkringliggende området.  

Første stopp på fagdagen var et besøk av hjemmet til Miguel Hernández. Han var en av 1900-tallets viktigste spanske forfattere og er kjent for sin poesi. Hans litterære debut kom noen år før den spanske borgerkrigen startet. Hernández var “rød”, og deltok derfor på republikansk side under borgerkrigen. I 1939 ble han arrestert og dømt til døden, en dom som senere ble omgjort til 30 års fengsel. Han døde dessverre av tuberkolose i fengselet og ble bare 31 år gammel. 

Etter at elevene hadde besøkt hjemmet til Miguel Hernández, spiste de lunsj på en utecafé. Deretter fortsatte vi med spanskfaget. Elevene hadde på forhånd fått hvert sitt tema til å presentere muntlig. Denne gangen hadde de jobbet med levemåter, tradisjoner og geografi. Elevene tok oppgaven seriøst og var godt forberedt. Forresten så var det en formell vurderingssituasjon, så det var på sin plass at de var godt forberedt. 

Timene går fort når man har det kjekt i lag, og vips så satt vi i skolebilen og var på vei til skolen igjen. Mandag analyserte elevene et dikt av Miguel Hernández på skolen, og den jobben rettes i disse dager.  

Vi lærerne vil takke for en superdag med vg2-elevene. Det er stas å dra på tur med dere! 

Guri, Hanne Line og Kai 

Tilbake til oversikt